Hvad er gode madvaner egentlig???

Aften snacking!

Jeg vil i dette indlæg fortælle om lidt gode alternativer til sukker! Jeg har det, som mange sikkert kan nikke genkende til, at når mørket falder på, dagen er ved at være omme og man sætter sig til rette i sofaen -ja så melder sukkertrangen/sukkertankerne sig ligeså stille. Vi ved jo at der findes ALVERDENS myter blandt andet:

  • Ikke spis efter klokken 20:00
  • Hvis du spiser sukker ingen sengetid får du mareridt
  • Du forbrænder bedst mest når du sover, så snacking inden sengetid gør ikke spor

Det er en jungle at finde rundt i myterne, for de modsiger rimelig meget hinanden. Det store spørgsmål er jo så -HVORDAN løser man det lille sukkerproblem 🙂 Jeg har nogle forskellige ting som jeg laver, som virker for mig og som er gode alternativer til det almindelige sukker-fyldte jeg egentlig havde lyst til først. Her kommer min top 4:

Hvem elsker ikke frugt-salat? Tit glemmer jeg helt at det ‘findes’, og så bliver jeg glad når jeg kommer i tanke om det igen. Det gode er jo, at man kan bruge lige hvad man har derhjemme om aftenen. Herhjemme har vi stort set ALTID frugt af den ene eller anden slags, og vi sørger også for at købe stevia-chokolade eller meget mørk chokolade, så vi altid har det ‘på lager’. Chokoladen er prikken over i’et og ofte er 1 stykke nok, hvis man hakker det og drysser ud over sin frugt-salat.

Humus er jeg bare fuldstændig pjattet med. Man kan nemlig bruge det til så mange forskellige ting. Det er især lækkert med rugbrøds-chips, grøntsags-stænger eller på en skive ristet rugbrød til frokost eksempelvis. Jeg elsker følelsen af at ‘dippe’, hvorfor jeg også elsker chips med DIP! Men dette er et super lækkert alternativ til en pose chips med en fed creme-fraiche dip til. Man har altså bare lidt bedre samvittighed når man spiser det her istedet for 🙂

Endnu et eksempel på en lækker aften-snack, hvis man ligesom mig elsker at ‘dippe’. Denne dip er lavet med skyr natural og så den klassiske dip-mix fra Kims. Det er en nem måde at spare på kalorierne, hvis man ønsker det. Chokoladen er helt mørk, og grøntsags-stængerne er lækre at spise til dippen. Det kan jo godt føles lidt hyggeligere, hvis der er lidt forskelligt lækkert at vælge imellem når man sætter sig til rette foran filmen 🙂

Ja dette billede er ikke engang halvt så fantastisk, som det smager!!! Lækre små pandekager, som tager ingen tid at lave. Du skal bruge 1 æg, 1 most banan, 1 tsk kanel og så en håndfuld blåbær (eller hvad du har). Pisk blandingen sammen med en gaffel og -HAPS, så har du verdens lækreste små pandekager. De smager helt fantastisk og kan stille næsten enhver sukkertrang. De er et rigtig godt alternativ til de almindelige pandekager, og så er de glutenfri -som jeg elsker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er gode madvaner egentlig???