Rabarber Sirup
Hej alle søde læsere 🙂 Idag vil jeg dele en helt fantastisk opskrift med jer! Det er opskriften på hjemmelavet rabarber-sirup. Det er så lækkert og man kan bruge den til alt muligt. Herhjemme bruger vi det om sommeren til lækre DRINKS! Vi blander det med gin 2cl, halvt tonic og halvt rabarber-sirup, friske mynteblade og is-terninger. MUMS siger jeg bare! Nå, men nu til den lækre opskrift:
1 bundt rabarber (ca 750 gram)
1 liter vand
300 gram sukker
1 vanilje stang
Fremgangsmåde:
Skyl rabarber, skær enderne af og skær dem i mundrette stykker.
Flæk vanilje stangen.
Kog vand, sukker og vanilje i en gryde.
Når alt sukker er opløst kommer du rabarber der i og skruer helt ned for blusset.
Lad det simre i 15 minutter.
Hæld derefter det hele i en bøtte med låg, og stil det på køl i ca. 5 dage.
Derefter sier du saften fra og hælder på flasker, NU ER DIN SIRUP KLAR!
Rabarberne kan du bruge til marmelade, kage, muffins eller andre ting.
Din sirup kan sagtens fryses ned, hvis du vil gemme det til senere på året også.
VELBEKOMME! 🙂
-Linette
Ingen kommentarer endnu