10 opskrifter med neutral yoghurt
Yes, vi kender den efterhånden allesammen -den neutrale yoghurt. Nogle ELSKER den bare, andre kan ikke fordrage den, fordi den naturligvis ikke smager af noget. 🙂 Jeg vil derfor i dette indlæg komme med 10 gode opskrifter på, hvordan du kan bruge det, på vidt forskellige måder, så i alle kan opleve hvor dejligt det faktisk smager 🙂
1. Hvidløgs-dressing:
100 ml yoghurt
1 fed hvidløg presset
Salt og Peber
2. Ærte-hummus:
100 ml yoghurt
1 fed hvidløg
150 gram ærter
Salt og Peber
1-2 dl vand
(Hæld ærter, yoghurt, salt, peber og 1 presset fed hvidløg i blenderen. Tilsæt lidt efter lidt vand, til at du synes det har opnået den rigtige konsistens)
3. Smoothie:
100 ml yoghurt
5 jordbær
10 blåbær
1 banan
1 dl mini mælk
4. Morgengrød:
100 ml yoghurt
1 dl havregryn
1 revet æble
1 dl mini mælk
(bland havregryn og mælk i en skål, lad det trække 15 minutter. Tilsæt derefter æble og yoghurt)
5. Dressing god til fisk:
100 ml yoghurt
1 citron (revet skal herfra)
1/2 bakke karse klippet
Salt og Peber
6. Urte-dressing:
100 ml yoghurt
1/2 bakke karse klippet
1/2 ærteskud fint hakket
Salt og Peber
7. Tzatziki:
100 ml yoghurt
1/2 agurk revet
1 fed hvidløg
Salt og Peber
8. Ægge-salat:
100 ml yoghurt
2 kogte æg, hakket
1 tsk. karry
Salt og Peber
(Bland først yoghurt, karry og salt og peber -tilsæt herefter de hakkede æg)
9. Broccoli-salat:
200 ml yoghurt
1 broccoli skåret i små buketter
1 granatæble (kerner)
50 gram pinjekerner (ristet på en tør pande i et par minutter og drysses over til sidst)
Salt og Peber
10. Kartoffel-salat:
100 ml yoghurt
300 gram nye små kartofler (kogte, afkølede og halveret)
1 bundt purløg
Salt og Peber
Ingen kommentarer endnu