10 opskrifter med neutral yoghurt

Sådan laver du billig madplan

I dette indlæg vil jeg give mine bedste råd, til at lave en billig madplan til dig og din familie. Madplan betyder jo egentlig forberedelse, og tid er ikke altid det vi har mest af. MEN det er vigtigt for mig at fortælle, hvor meget TID du faktisk spare resten af ugen, ved at forberede dig. Dette indlæg handler om hvordan du laver den BILLIGSTE madplan, så jeg vil komme med mine bedste tips hertil! 🙂

Du skal starte med at sætte et par timer af, søndag har altid været en god dag hjemme hos os, at gøre det. Men det er jo helt individuelt i alle familier. Her kommer mine tips:

Start med at find alle gældende tilbuds-aviser frem, hvis du ikke modtager dem med posten, så kan du hente den App der hedder eTilbudsavis, den er rigtig god og kan vise dig tilbud nær dig. Du kan også søge derinde på en specifik vare! 🙂

Find et papir eller din computer/tablet frem, og skriv alle de BEDSTE tilbud ned! Det kunne se ud sådan her til 2 personer for under 300kr (det er bare et eksempel):

FAKTA:

KØL: 1 kg skyr natural (15kr), 8 stk. økologiske æg (15kr) og Neutral yoghurt 900ml (10kr)

KØD: 250 g kyllingfilet (15kr), 300 g torsk (15kr), 400 g hakket oksekød (15kr), 250 g laks (20kr) og 500 g hakket kylling (15kr)

FRUGT OG GRØNT: Spidskål (7kr), Økologisk citron (4kr), Galia melon (7kr), Broccoli (5kr), 600 g Nye kartofler (10kr), 10 stk. blandet frugt (15kr), tomater (8kr), purløg (5kr) og 500 g pebermix (12kr)

ANDET: 200 g mandler (20kr), Dåse-tun (8kr), Rugbrød (10kr), Kylling-pålæg (6kr), Lasagne-plader (8kr), Økologiske hakkede tomater (3kr) og 1 kg Havregryn (7kr)

HUSK, det kan være en fordel økonomisk, hvis du har mulighed for at gøre indkøb i flere forskellige butikker på denne dag, så du kan få del i alle de gode tilbud der er rundt omkring! 🙂

Derefter laver du en ny liste, med selve madplanen, hvor du skal sørge for at alle tingene indgår. Muligvis skal samme ting indgå mere end én gang, så du sikre dig at få hele pakken brugt. Det kunne ud fra denne fiktive liste se sådan her ud:

Mandag:

Morgen: 250 g skyr, 80 g mandler og 2 bananer

Middag: Rugbrød med æggesalat (4 kogte og hakkede æg, 100 g neutral yoghurt, karry krydderi, salt og peber)

Aften: Laks med 300 g nye kartofler, 1/2 dampet broccoli og citron-dressing (100 g neutral yoghurt, skallen fra 1 citron, salt og peber)

Tirsdag:

Morgen: 250 g skyr, 2 revet æbler og 2 dl havregryn

Middag: Rugbrød med Tunsalat og peberfrugt (1 dåse tun, 100 g neutral yoghurt, salt og peber)

Aften: Kylling-lasagne med spidskål (Hakket kylling, godt med forskellige krydderier, hak et halvt spidskål, to dåser hakket tomat og i ovnen 35 minutter)

Onsdag:

Morgen: 250 g skyr, 2 appelsiner skåret i mundrette bidder, 2 dl havregryn og 80 g mandler til toppen

Middag: Rugbrød med æg og urte-dressing (4 kogte æg -to til hver. Urtedressing af 100 g neutral yoghurt, 1/2 bundt purløg, salt og peber)

Aften: Hakkebøffer med melon salat (Melon-salat af 1 galia melon skåret i mundrette bidder, 1 peberfrugt og tomater)

Torsdag:

Morgen: 250 g skyr, 2 pære i små tern, 2 dl havregryn og 40 g mandler

Middag: Rugbrød med tunsalat og peberfrugt

Aften: Wok-ret med kylling (skær 250 g kylling i små stykker, steg i wok-gryden med masse krydderier, tilsæt 1/2 spidskål og 1 peberfrugt)

Fredag:

Morgen: 300 g neutral yoghurt, 1 banan, 1 kiwi og 2 dl havregryn

Middag: Rugbrød med kylling pålæg, tomater og peberfrugt

Aften: Stegt torskefilet med kogte nye kartofler, dampet broccoli og urte-dressing (se længere oppe)

Nu har du din plan klar, det næste du skal gøre er at tilrette din første liste, med hensyn til hvor MANGE af hver ting du så får brug for, for at overholde planen. På denne måde, sikre du altså at alle råvarer bliver brugt og det er jo også en besparelse i sig selv. 🙂 🙂

Brug eventuelt en times tid på at hakke, snitte og skærer så sparer du tiden resten af ugen, når du står og skal lave maden! 🙂

Jeg håber disse mad-plans råd var nyttige for dig! 🙂 Før i tiden har jeg hjulpet en del familier med at lave målrettede mad-planer til dem. Det kan være svært hvis man har kræsne børn eller allergikere så familien ikke kan spise de samme retter når de sætter sig til bords. Eller hvis man simpelthen ikke gider eller kan overskue at lave denne del af forberedelsen.

Har din familie brug for hjælp og vejledning hertil, vil jeg gerne se på det, i kan sende mig en mail og få mere info på: Linettelm@hotmail.com

Jeg ønsker jer alle en dejlig dag! 🙂

-Linette

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 opskrifter med neutral yoghurt