Mad-tips til Festival

Brunch inspiration

Hej alle læsere 🙂 Idag vil jeg komme med inspiration og tips til en lækker omgang hjemmelavet brunch. 🙂 Weekenden står jo snart for døren, og så kan det jo være at i måske har overvejet at starte lørdag eller søndag SKARPT ud -med en god omgang brunch inde eller ude i solen! 🙂

Jeg har altid været fan af brunch, jeg synes at det er et fantastisk koncept, at man slår morgenmad og frokost sammen i ét! 🙂 Især fordi jeg er et KÆMPE B-MENNESKE, så det er altså skønt, at man kan lave en god kombination i ny og næ, så man med god samvittighed kan snuse lidt længere om morgnen og op af formiddagen måske. 🙂 (min kæreste er A-menneske, så han er skide sød til at stå for morgenmaden i hverdagene) 🙂

Når man skal lave brunch, synes jeg at det er vigtigt, at det ikke er for tidligt eller for sent. Hvis man spiser for tidligt, så når man jo bare at blive vildt sulten igen, inden aftensmaden overhovedet har nærmet sig… 🙂 Selv synes jeg at imellem 11:30-13:00 er et perfekt tidspunkt til at indtage brunchen! 🙂

Nå, men nu vil jeg selvfølgelig komme med nogle gode idéer til hvad man kan lave. Jeg deler det lidt op i punkter, så det er nemmere at overskue for jer 🙂 :

FRUGT

Jeg synes ALTID ALTID at der skal være en form for frisk frugt. Frugt er så lækkert, sundt og fyldt med skønne vitaminer, så det egner sig virkelig godt. Det kan jo være alt fra banan, æble, pære, kiwi, melon, vindruer, mango, appelsin, jordbær, blåbær, hindbær, grapefrugt osv. osv. osv. Selv anretter jeg det ofte i forskellige skåle, så man selv kan vælge til eller fra hvad man lige har lyst til 🙂

GRØNT

GRØNTSAGER høre i min verden også til en brunch. Det kan være agurk, gulerods-stænger, tomat-skiver eller snack-tomater, friske sprøde peberfrugter, avocado osv. osv. Grøntsagerne er særdeles med til at øge mæt-heds fornemmelsen, og så er det bare super lækkert med noget sprødt tilbehør ovenpå sin ost eller pålæg! 🙂

PÅLÆG

Når det kommer til valg af pålæg til brunchen, synes jeg faktisk at stort set alt er godt egnet. Selv sørger jeg altid for mindst 1-2 typer forskellig oste og mager kødpålæg som eksempelvis kyllingpålæg. Der ud over synes jeg at det er lækkert med en god spegepølse, Parma skinke, leverpostej eller anden lidt ‘federe’ pålæg! 🙂 Chokolade er også næsten altid et hit. Enten pålægs-chokolade, nutella eller Protinella. Herhjemme bruger vi altid Protinella fra Bodylab -det er virkelig lækkert! Jeg synes at det er dejligt at der er lidt forskelligt at vælge imellem, når man sidder dér og hygger sig. 🙂

TILBEHØR

Idéer til tilbehør til brunchen kan være almindelige pandekager, en skål med skyr og nødder, lidt yoghurt og bær eller banan-pandekager. For at lave banan-pandekager skal du bruge 2 æg, 1 tsk kanel og 1 moden banan. Mos bananen i en skål, tilsæt æg og til sidst kanel. Steg små pandekager på panden og server. Opskriften giver ca. 6 små pandekager.. 🙂 Æg er generelt bare rigtig godt dertil. Hvad end at det er små omeletter, scramble æg med bacon og pølser, eller om det er bløde-/hårdkogte æg! Jeg synes altid at det er lækkert at der er lidt tilbehør til brunchen, så det er bare med at ‘vælge’. 🙂

BRØD

Når det kommer til morgenbrødet, så ville det da selvfølgelig være smukt, hvis jeg sagde at hjemmebag var en realitet -MEN det bliver det nok aldrig. Som sagt er jeg B-menneske og det sidste jeg har tid til om morgenen/formiddagen er at bage brød… 🙂 SÅ altså, nogle gange køber vi noget lækkert rugbrød som vi selv kan skære, tager et par rundstykker op af fryseren eller henter noget frisk blandet brød ved bageren. Jeg synes det er rigtig lækkert, når der både er rugbrød og almindelige boller/rundstykker til 🙂 Vi vælger stort set altid en grov variant, men det kan man heldigvis tilpasse som man vil efter smag og behag! 🙂

DRIKKE

Ja, hvad skal man drikke til sit brunch-gilde 🙂 Jeg ELSKER ELSKER kaffe, så det skal der selvfølgelig til (UANSET OM DET ER BRUNCH ELLER EJ, haha) 🙂 Der ud over plejer vi at handle lidt forskelligt ind, så der er noget at vælge imellem. Lidt juice, ice-tea, kakao og tit laver jeg en ‘hurtig’ smoothies også. Smoothies kan bestå af 1 banan, 2 dl mini mælk og 2 dl frosne jordbær. Virkelig smagfuldt og lækkert -og så er det bare hurtigt at lave hvis man har lidt bær i sin fryser! 🙂

ANRETNING

Når det kommer til anretning, så foretrækker jeg selv at skære alt ud og dele op i skåle på bordet. På den måde kan alle få hvad de bedst kan lide! 🙂 Selvfølgelig er det også skønt at få en komplet tallerken serveret, men når det gælder brunch, spiser man måske lidt mere end ellers, nettop fordi det skal holde længere. 🙂

Jeg håber at i kan bruge nogle af mine idéer til en god omgang brunch, hvad enten i får gæster eller om det ‘bare’ er til jer selv 🙂

VELBEKOMME 🙂

-Linette

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mad-tips til Festival