Banankage med mandler
Hej læsere 🙂 Kender i det, at i ser et billede af noget, som i får helt vildt lyst til? Engang imellem sidder jeg og læser med på andre blogs, og den anden dag faldt jeg over et lækkert billede af en banan-kage! Pludselig fik jeg voldsomt lyst til at bage en kage, og det sker ikke særlig tit, at jeg bager i det hele taget 🙂 Haha.. For et par uger siden, var vi til middag hos mine svigerforældre, og der fik vi også serveret en vildt lækker banan-kage til dessert! Der var brugt valnødder og pålægs-chokolade på toppen, MUMS!
Men nu ville jeg så selv give det et forsøg 🙂
Jeg ændrede i opskrifterne, så det passer bedre til min smag og resultatet blev faktisk rigtig lækkert! 🙂
Du skal bruge:
3 Modne bananer (gerne over-modne)
3 DL usaltede mandler
1 DL havregryn
3 Stykker 70% chokolade
2 Æg
6 stykker pålægs-chokolade
1 Tsk. salt
Fremgangsmåden er som følger:
Tænd først ovnen på 175 grader varmluft.
Find en stor skål frem, og start med at mose de 3 bananer med en gaffel.
Find din blender frem og blend 3 dl mandler (gem 5-7 stykker til topping, som du hakker).
Når du har dit mandel-mel, tilsætter du det til bananerne sammen med 1 dl havregryn.
Find en lille skål og slå 2 æg og 1 tsk. salt, og rør rundt.
Tilsæt herefter massen til banan-massen og rør godt rundt.
Hak 70% chokolade i mindre stykker og tilsæt i blandningen.
Find din bageform frem og kom bagepapir i bunden og hæld massen heri.
Bag kagen i ovnen i 35 minutter.
Når du tager den ud, pynter du den med pålægs-chokolade og drysser de sidste mandler ud over.
Lad kagen afkøle og så er der serveret 🙂
Du kan også læse opskriften på lækre brændte mandler, ved at klikke HER 🙂
Jeg ønsker jer en dejlig dag! 🙂
-Linette
Ingen kommentarer endnu